Gaileņu un sinepju kartupeļu salāti
Sastāvdaļas
- sauja mazu gailenīšu
- ½ kg jauno kartupeļu
- 2 saujas kraukšķīgu salātu
- ½–¼ sarkanā sīpola, kapāta
- 1 ēdk. graudu vai angļu sinepju
- ½ ēdk. medus
- ½ ēdk. apelsīnu sulas
- sāls, pipari – pēc garšas
- ciets pikants siers pārkaisīšanai
- sviests cepšanai
Recepte derēs arī ļoti trūcīgos sēņu gados, jo gaileņu vajag maz, taču efekts ir, vai ne?
Pagatavošana 4 porcijas
1
Jaunos kartupeļus novāri (rīkojas, kā nu kurš pieradis, – mizu nokasa pirms vai pēc vārīšanas), sagriez daivās. Ātri pagatavo marinādi – sajauc sinepes, medu un apelsīnu sulu. Iejauc marinādi kartupeļos un ļauj, lai ievelkas.
2
Uz karsē pannu, izkausē sviestu un apcep gailenes – ne vairāk kā 5 minūtes (labāk gailenes cept karstā cepeškrāsnī!). Pasāli un sapiparo.
3
Liec šķīvī salātus, pārkaisi ar sīpoliem, tad kartupeļus, gailenes un pārkaisi ar cieto sieru.