Ābolu un siļķu salāti
Sastāvdaļas
- 500 g marinētu siļķu (vislabāk tā dēvētās Bismarka siļķes)
- 250 ml skābā krējuma
- 4 nelieli āboli
- 4 mazi marinēti gurķīši
- 2 sīpoli
- 2 ēdk. saldā krējuma
- 3 tējk. aso sinepju
- svaigi malti pipari
Āboli papildina siļķes gandrīz jebkurā variantā un piešķir salātiem svaiguma un viegluma noti. Vasarā zivju salātus noteikti vajadzētu papildināt ar svaigiem āboliem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Siļkes sagriez nelielos gabaliņos, sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Marinētos gurķīšus sagriez šķēlītēs. Ābolus nomizo, sagriez četrās daļās, izgriez serdi un mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs.
2
Krējumu samaisi ar sinepēm un maltajiem pipariem. Sāls nav nepieciešama, jo siļķes un sinepes ir pietiekami pikantas.
3
Salātu bļodā samaisi siļķes, sīpolus, gurķus un ābolus, pārlej ar mērci un rūpīgi izcilāk.