Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ābolu un siļķu salāti

Sastāvdaļas
  • 500 g marinētu siļķu (vislabāk tā dēvētās Bismarka siļķes)
  • 250 ml skābā krējuma
  • 4 nelieli āboli
  • 4 mazi marinēti gurķīši
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdk. saldā krējuma
  • 3 tējk. aso sinepju
  • svaigi malti pipari
Āboli papildina siļķes gandrīz jebkurā variantā un piešķir salātiem svaiguma un viegluma noti. Vasarā zivju salātus noteikti vajadzētu papildināt ar svaigiem āboliem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Siļkes sagriez nelielos gabaliņos, sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Marinētos gurķīšus sagriez šķēlītēs. Ābolus nomizo, sagriez četrās daļās, izgriez serdi un mīkstumu sagriez plānās šķēlītēs.
2
Krējumu samaisi ar sinepēm un maltajiem pipariem. Sāls nav nepieciešama, jo siļķes un sinepes ir pietiekami pikantas.
3
Salātu bļodā samaisi siļķes, sīpolus, gurķus un ābolus, pārlej ar mērci un rūpīgi izcilāk.

Pievienot komentāru

Salāti