Tabulē salāti
Sastāvdaļas
- ¼ tases bulgura putraimu
- 1 tase svaigu piparmētru, kapātu
- 1 tase svaigu pētersīļu, kapātu
- ½ tases sīpolu, sīki kapātu
- 2 ēdk. valriekstu, kapātu
- 2 ēdk. pekanriekstu, kapātu
- 1 ēdk. ciedru riekstu, kapātu
- 1 citrona sula
- olīveļļa, sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- salātlapas, granātābolu sēklas – pasniegšanai
Bulgurs ir kviešu cieto šķirņu putraimi – izmērcētus graudus tvaicē vai kaltē un tad saberž rupjos putraimos, nobrucinot vien savus 5 procentus kliju; šī iemesla dēļ bulgurs ir iekļauts veselīgo produktu sarakstā. No tabulē gatavo gan sātīgu pamatēdienu, gan dažādas piedevas, to pievieno zupām un pat maizes mīklai, taču tabulē salāti ir vispopulārākie.
Pagatavošana
1
Bulguru izvāra un atdzesē. Tad pievieno kapātos zaļumus un riekstus, sajauc. Caurjauc ar olīveļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.
2
Tabulē salātus pasniedz uz salātlapām un rotā ar granātābola sēklām.