Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tabulē salāti

Sastāvdaļas
  • ¼ tases bulgura putraimu
  • 1 tase svaigu piparmētru, kapātu
  • 1 tase svaigu pētersīļu, kapātu
  • ½ tases sīpolu, sīki kapātu
  • 2 ēdk. valriekstu, kapātu
  • 2 ēdk. pekanriekstu, kapātu
  • 1 ēdk. ciedru riekstu, kapātu
  • 1 citrona sula
  • olīveļļa, sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • salātlapas, granātābolu sēklas – pasniegšanai
Bulgurs ir kviešu cieto šķirņu putraimi – izmērcētus graudus tvaicē vai kaltē un tad saberž rupjos putraimos, nobrucinot vien savus 5 procentus kliju; šī iemesla dēļ bulgurs ir iekļauts veselīgo produktu sarakstā. No tabulē gatavo gan sātīgu pamatēdienu, gan dažādas piedevas, to pievieno zupām un pat maizes mīklai, taču tabulē salāti ir vispopulārākie.

Pagatavošana

1
Bulguru izvāra un atdzesē. Tad pievieno kapātos zaļumus un riekstus, sajauc. Caurjauc ar olīveļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.
2
Tabulē salātus pasniedz uz salātlapām un rotā ar granātābola sēklām.

Pievienot komentāru

Salāti