Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Zivju galerts ļoti labi garšo ar mārrutkiem vai mārrutku mērci. (Foto: Shutterstock)

Laša galerts 2

Sastāvdaļas
  • 600 g laša ar ādu
  • 3 burkāni
  • 3 vārītas olas
  • 1 sīpols
  • 1 citrons
  • 1,5 ēdk. želatīna
  • 3 l ūdens
  • pētersīļu lapiņas
  • Garšvielas
  • 7–8 melnie piparu graudiņi
  • 3–4 smaržīgo piparu graudiņi
  • 3–4 krustnagliņas
  • 3 lauru lapas
  • 1 tējk. sinepju sēklu
  • sāls
Galertu var gatavot ne tikai no laša, bet arī citām zivīm, piemēram, mencas, līdakas, zandarta, un papildināt ar vārītām garnelēm – to nevajadzēs daudz, toties garša un arī izskats būs bagātīgāks. Košākam rotājumam traukā saliktos produktus pirms apliešanas ar buljonu var apkaisīt ar mazām dzērvenītēm vai granātābola sēkliņām. Savukārt vārīšanas laiks ir atkarīgs no zivs – jāraugās, lai mīkstākas zivis vārot neizjuktu. Zivju galerts ļoti labi garšo ar mārrutkiem vai mārrutku mērci.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Burkānus un sīpolu nomizo un veselus liec katlā ar verdošu ūdeni.
2
Pievieno laša gabalu. Uzvāri un rūpīgi nosmel putas.
3
Pieber garšvielas un uz lēnas uguns vāri 25–30 minūtes. Atdzesē.
4
Tikmēr rūpīgi nomazgātu citronu un nolobītas olas sagriez dekoratīvās plānās šķēlītēs vai pusšķēlītēs.
5
Lasim uzmanīgi atdali ādu; mīkstumu sagriez glītos gabaliņos. Burkānus sagriez glītās ripiņās.
6
Visu kārto lielā, lēzenā traukā un izrotā ar pētersīļiem.
7
Izkās 500 ml buljona un tajā izšķīdini uzbriedinātu želatīnu. Pa karotei lej uz sagatavotajiem produktiem.
8
Ieliec ledusskapī uz 4–5 stundām, lai sarec.

Skatīt visus komentārus

Salāti