Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Letiņu rosols ar pelēkiem zirņiem

Sastāvdaļas
  • 300g vārīti pelēķie zirņi
  • 200g kūpināts šķiņķis
  • 5-6 marinēti gurķīši
  • 2 vārīti burkāni
  • 1 neliels sīpols
  • 150g krējums
  • 3 ēd.k. BBQ mērce
  • sāls, pipari
Ir ēdieni, par kuru izcelsmi strīdās vairākas tautas, piem. kartupeļu pankūkas. Bet pelēkie zirņi, lai cik tas nebūtu dīvaini, nekur citur nav sastopami. Tos audzē tikai Latvijā. Kāpēc tā ir sanācis, mēs pateikt nevaram. Taču esam pārliecināti - pelēkie zirņi ir pelnījuši savu goda vietu ne tikai Ziemassvētku galdā. Lai labi garšo!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu, burkānus un marinētus gurķus sagriež vienāda izmēra kubiņos. Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos. Visu pārliek salātu bļodā.
2
Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar BBQ mērci, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Mērci pievieno salātiem un samaisa.
3
Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Salāti