Salāti
2015. gada 3. septembrī, 06:02

Rudens salāti ar tomātiem un salami

Katram gadalaikam ir sava raksturīgā garša un šos salātus nogaršojot, jums būs zināms kā garšo rudens! :)

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Pagatavot grauzdiņus. Maizes škēles apsmērēt ar bazilika mērci, pa virsu sakārtot ar rokām saplūkātu sieru un izcept cepeškrāsnī līdz siers izkūst. Maizītes atdzesēt un sagriezt kubiņos.

2

Uz sausas pannas apcept saspiestu ķiploka daiviņu. Tad tajā pašā pannā apgrauzdēt desas šķēlītes, lai tās piesūcās ar ķiploka aromātu, un apslacīt ar etiķi.

3

Sieru saplūkāt vai sagriezt ripiņās. Sīpolu sagriezt daiviņās. Mērcei olīveļļu sajaukt ar bazilika mērci.

4

Porcijas šķīvjos kārto tomātu ripiņas, desu, sieru Mozzarella, sīpolu un grauzdiņus. Pasniedzot pārliet ar mērci un izdekorēt ar baziliku. Pēc garšas pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.