Pagatavot grauzdiņus. Maizes škēles apsmērēt ar bazilika mērci, pa virsu sakārtot ar rokām saplūkātu sieru un izcept cepeškrāsnī līdz siers izkūst. Maizītes atdzesēt un sagriezt kubiņos.
Uz sausas pannas apcept saspiestu ķiploka daiviņu. Tad tajā pašā pannā apgrauzdēt desas šķēlītes, lai tās piesūcās ar ķiploka aromātu, un apslacīt ar etiķi.
Sieru saplūkāt vai sagriezt ripiņās. Sīpolu sagriezt daiviņās. Mērcei olīveļļu sajaukt ar bazilika mērci.
Porcijas šķīvjos kārto tomātu ripiņas, desu, sieru Mozzarella, sīpolu un grauzdiņus. Pasniedzot pārliet ar mērci un izdekorēt ar baziliku. Pēc garšas pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.