Salāti
2015. gada 3. augustā, 06:00

Salāti Nicoise ar desu

Šie salāti iederēsies gan ikdienas maltītē, gan kādās mājas svinībās, aizstājot tik pierasto rasolu vai gaļas salātus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 min, ūdeni noliet, pupiņas noskalot zem auksta tekoša ūdens. Pupiņas sagriezt 2-3 daļās.

2

Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā lidz desa kļūst kraukšķīga. Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes škēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos.

3

Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās.

4

Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru.

5

Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.