OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Salāti
2014. gada 29. oktobrī, 20:38

Rutku salāti ar liellopa gaļu un vārītu olu

Rutki ir lielisks šķiedrvielu un kālija avots, kas kombinācijā ar C vitamīnu pasargā no sirds un asinsvadu saslimšanām. Turklāt ēdienam tie piešķir īpašu, tieši rutkiem raksturīgu garšu.

Pagatavošana

15 min1 porcijas
1

Rutku notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Lai likvidētu sīvumu, iesakām ruktu uz 30 min. pārliet ar aukstu ūdeni. Vārītu liellopa gaļu sagriezt salmiņos. Sīpolu sagriezt ripiņās un apcept eļļā.

2

Ruktus, gaļu un ceptus sīpolus sajaukt, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pievienot krējumu vai mājas majonēzi. Salātus dekorē ar vārītu olu daiviņām.