Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu salāti ar citronu

Sastāvdaļas
  • kartupeļi
  • 1 liels citrons ( kārtīgi nomazgāts)
  • 1 vidēja buntīte pētersīļi (тikai lapas)
  • 2 daiviņas ķiploks
  • olīveļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
Kartupelis noteikti ir populārākais dārzenis. Šeit vēl viens šī iecienītā dārzeņa pagatavošanas veidiem.

Pagatavošana

1
Petersīļu lapas noskalot, nožāvēt un smalki sakapāt kopā ar ķiploka daiviņām. Citronu nomizot un miziņu sagriezt smalkos salmiņos. Izspiest citrona sulu. Citrona sulu sajaukt ar olīveļļu un ar putu slotiņu viegli uzputot. Pievienot sāli, piparus, citrona miziņas un pētersīļu lapas ar ķiploku.
2
Kartupeļus nomazgāt un ielikt dziļā katlā, novārīt ar visu mizu. Kartupeļus mazliet atdzesē, nomizo un sagriež ripiņās. Uzreiz pārlej ar gatavo citrona mērci, katlam uzlikt vāku un kārtīgi sakratīt. Atstāt uz minūtēm 20, lai ievelkas.
3
Šos salātus var gatavot arī kā siltos. Šajā variantā olīveļļu aizstāt ar sviestu un to pievienot tikko siltie kartupeļi sagriezti ripiņās.

Pievienot komentāru

Salāti