Kartupeļu salāti ar citronu
Sastāvdaļas
- kartupeļi
- 1 liels citrons ( kārtīgi nomazgāts)
- 1 vidēja buntīte pētersīļi (тikai lapas)
- 2 daiviņas ķiploks
- olīveļļa
- sāls un svaigi malti pipari
Kartupelis noteikti ir populārākais dārzenis.
Šeit vēl viens šī iecienītā dārzeņa
pagatavošanas veidiem.
Pagatavošana
1
Petersīļu lapas noskalot, nožāvēt un smalki
sakapāt kopā ar ķiploka daiviņām. Citronu
nomizot un miziņu sagriezt smalkos salmiņos.
Izspiest citrona sulu. Citrona sulu sajaukt ar
olīveļļu un ar putu slotiņu viegli uzputot.
Pievienot sāli, piparus, citrona miziņas un
pētersīļu lapas ar ķiploku.
2
Kartupeļus nomazgāt un ielikt dziļā katlā,
novārīt ar visu mizu. Kartupeļus mazliet
atdzesē, nomizo un sagriež ripiņās. Uzreiz
pārlej ar gatavo citrona mērci, katlam uzlikt
vāku un kārtīgi sakratīt. Atstāt uz minūtēm 20,
lai ievelkas.
3
Šos salātus var gatavot arī kā siltos. Šajā variantā olīveļļu aizstāt ar sviestu un to pievienot
tikko siltie kartupeļi sagriezti ripiņās.