foto: Shutterstock
Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sagrieztas sēnes un sasmalcinātu ķiploku, apcep, līdz no sēnēm sāk izdalīties šķidrums. Tad pievieno spinātus un maisot uz lēnas uguns sautē 4-5 minūtes vai līdz spināti ir mīksti, bet saglabā koši zaļo krāsu. Pieber sāli, piparus, vēlreiz visu samaisa.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru. Pasniedz siltu ar grauzdētu maizi.
Veiktās izmaiņas. Mēs spinātus pievienojām pašās beigās un tikai iecilājām spinātus, jo spināti ļoti ātri gatavojas - apm. 1 min. parmezāna vietā pievienojām rīvējamo zaļo sieru. Un pašām sēnēm (pēc pagaršošanas) pievienojām Balzamiko un čili mērci, jo bez šīm mērcēm senes garšoja pliekani. Bet tas protams tikai mūsu subjektīvais viedoklis.