Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Puravu-ābolu salāti

Sastāvdaļas
  • 1 puravs
  • 1 ābols
  • 3-4 cieti vārītas olas
  • 150g turku/grieķu jogurts
  • sāls, cukurs
Puravu dzimtene ir Vidusjūras piekraste, tos ir audzējuši un pat apdziedājuši dzejā senie romieši. Tā seno romiešu dzejnieks Marks Valērijs Marciāls savās epigrammās rakstīja: ”Kam puravi garšo, lai ēd. Visu dārzeņu vidū tie ir veselīgāki, jo kuņģa sāpes dziedina.”

Pagatavošana 4 porcijas

1
Puravus nomazgāt, olas nolobīt un sagriezt.
2
Ābolus nomazgāt, nomizot un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Ābolus sajaukt ar jogurtu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Traukā kārto pamīšus puravus un olas, katru kārtu pārlejot ar sagatavoto mērci.

Pievienot komentāru

Salāti