OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Salāti
2013. gada 30. jūnijā, 20:23

Svaigu kāpostu-gurķu salāti ar jogurtu un kaperiem

Viena no nozīmīgākajām sastāvdaļām šajos salātos ir kaperi. Kaperus tradicionāli izmanto lai gatavotu marinādi un majonēzi, kā arī dažādas mērces. Taču arī dārzeņu salātos tie iederas itin labi. Kaperi piešķir salātiem patīkamu pikantu toni.

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Priekš mērces jogurtu sablendē ar ķiploku un citrona sulu. Kāpostu sagriezt palielos gabalos. Gurķi sagriezt plānās šķēlītēs.

2

Šķivjos kārto kāpostu un gurķa šķēlītes, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Dekorē ar dillēm un kaperiem.