foto: Shutterstock
Salāti
2013. gada 10. aprīlī, 20:23

Salāti ar svaigiem gurķiem un kazas sieru

Kazas sieram piemīt tam raksturīgs aromāts, kas to atšķir no govs piena siera. Ir cilvēki, kuriem tas šķiet pārlieku specifisks, tomēr šis siers ir gards, veselīgs un ir pietiekami pieprasīts tā garšas dēļ. Kā jau visiem dzīvnieku izcelsmes produktiem, tā garšu ietekmē tas, ko dzīvnieks ēd. Kazu specifiskās gremošanas sistēmas dēļ tās ēd daudz rūgtu augu, ko nedara govis, tādēļ arī kazas pienam ir sava, unikāla garša.

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Gurķus nomazgāt un sagriezt garās plānās strēmelēs. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pārliet ar olīveļļu un etiķi, samaisīt un ļaut ievilkties 3-4 min. Pievienot salātlapas un vēlreiz samaisīt.

2

Salātus sakāŗtot šķīvjos. Pa virsu sakārtot siera gabaliņus un uzreiz pasniegt. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar ciedru riekstiem.