Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mastava (šķidrais plovs)

Sastāvdaļas
  • 600g jēra ribiņas
  • 1gl. rīsi
  • 400g tomāti savā sulā
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • eļļa
  • 1/2 tējk. zira
  • 1/2 tējk. malts koriandrs
  • 1/2 tējk. čili pipari
  • zaļumi pasniegšanai
  • sāls, svaigi malti pipari
Mastava, vai sujuk oš ir tradicionāls Margilānas (Uzbekistāna) ēdiens. Vēl viņu mēdz dēvēt par šķidro plovu, jo satur tos pašus komponentus, kurus satur tradicionālais plovs. Tūristi apmeklē Margilānu speciāli, lai nogaršotu šo ēdienu. Klāt parasti pasniedz katik - tas ir rūgušpienam līdzīgs dzēriens, ko gatavo no vārīta piena.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu atdalīt no kauliem (mazliet atstāt pie kaula) un samalt. Pievienot sāli un pusi no garšvielām. Samaisīt, apsegt ar plēvi un novietot ledusskapī uz 30-40 min.
2
Sīpolu sagriezt ripiņās. Konservētus tomātus sagriezt mazākos gabalos. Burkānus sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu (pīle vai kazāns) uzkarsēt eļļu. Apcept ribiņas līdz tās kļūst brūnas. Pievienot sīpolus un cept līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot tomātus un burkānus un cept vēl 5-6 min., kamēŗ šķidrums iztvaicē. Pievienot atlikušās garšvielas, sali un svaigi maltus piparus, pieliet 1l karsta ūdens un vārīt apm. 15 min.
3
Rīsus kārtīgi noskalot un pievienot zupai. Varīt, kamēr rīsi ir gatavi, apm. 25 min. No maltās gaļas izveidot mazas frikadeles valrieksta lielumā un pievienot zupai 5 min. pirms vārīšānas beigām. Pievienot pēc garšas sāli un piparus un izslēgt uguni. Ļaut 10 min. ievilkties.
4
Pasniedz pievienojot svaigus zaļumus.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi