Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetable salad with mozzarella and rice, selective focus

Rīsu salāti ar papriku un mocarellas sieru

Sastāvdaļas
  • 175g rīsu
  • 1 sarkana paprika
  • 1 dzeltena paprika
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 50g melno olīvu bez kauliņiem
  • 300g mocarellas siera
  • 1 saišķīts rukolas
  • 3 ēd.k. baltā balzāmetiķa
  • svaigas bazilika lapiņas
  • sāls un svaigi melnie pipari
Recepti peidāvā ZVAIGZNE ABC, "500 salātu receptes"

Pagatavošana 4 porcijas

1
Rīsus vāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad tie gatavi, noņem no plīts un atstāj, lai atdziest.
2
Papriku nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un iekšējās baltās plēves. Mīkstumu sagriež palielos kubiņos, tos sakārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un uz 4 minūtēm ieliek cepeškrāsnī. Izņem un atdzesē.
3
Vārītus rīsus, papriku, mocarellu un rukolu kārto lielā salātu bļodā. Pievieno 3 ēd.k. eļļas un balzāmetiķa un pēc garšas pieliek sāli un piparus.
4
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām bazilika lapiņām.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi