Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsu rolli letiņu gaumē

Sastāvdaļas
  • 1 kūpināta skumbrija
  • 1 garais gurķis
  • 200g suši rīsu
  • sojas mērce
  • vasabi mārrutki
  • rīsu etiķis
  • 200g jūras zaķa ikru
Suši, maki, nigiri, sašimi un siraši, tie ir austrumu ēdieni kuri nu jau iedzīvojušies arī mūsu platuma grādos un vai katrai saimnieces virtuvē var atrast irbulīšus, bambusa paklājiņu un austrumu ēdienu pagatavošanai dažādas mērces. Bet vai esiet mēģinājuši šos austrumu ēdienus pagatavot izmantojot mums vēl senāk zināmas garšas un produktus? Pamēģiniet !

Pagatavošana 4 porcijas

1
Rīsus pagatavot atbilstoši instrukcijai uz paciņas. Vēl karstus rīsus sajauc ar rīsu etiķi un bļodu atliek, lai rīsi padziest.
2
Gurķi nomazgāt, pēc vēlmes nomizot, un sagriezt gareniski 4-6 daļās.
Skumbrijai noņemt ādu, iztīrīt no asakām un fileju sagriezt tik pat platās strēmelītēs, kā gurķi.
3
Uz speciāla bambusa paklājiņa izklāt pārtikas plēvi un aptuveni sauju rīsu izlīdzināt. Jo plānāks būs rīsu slānis, jo vieglāk būs saritināt. Uzlikt pildījumu - skumbrijas fileju un gurķi, nogriežot liekās malas, un ar bambusa paklājiņa palīdzību saritina rullī, cieši piespiežot. Gatavu rulli sagriež 4-6 daļās. UZ šķīvīša plānā slāni sakārtot jūras zaķa ikrus un apviļāt tajā katru rollu.
4
Pasniedz ar sojas mērci un vasabi mārrutkiem.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi