Rīsus pagatavot atbilstoši instrukcijai uz paciņas. Vēl karstus rīsus sajauc ar rīsu etiķi un bļodu atliek, lai rīsi padziest.
Gurķi nomazgāt, pēc vēlmes nomizot, un sagriezt
gareniski 4-6 daļās.
Skumbrijai noņemt ādu, iztīrīt no asakām un fileju sagriezt tik pat platās strēmelītēs, kā gurķi.
Uz speciāla bambusa paklājiņa izklāt pārtikas plēvi un aptuveni sauju rīsu izlīdzināt. Jo plānāks būs rīsu slānis, jo vieglāk būs saritināt. Uzlikt pildījumu - skumbrijas fileju un gurķi, nogriežot liekās malas, un ar bambusa paklājiņa palīdzību saritina rullī, cieši piespiežot. Gatavu rulli sagriež 4-6 daļās. UZ šķīvīša plānā slāni sakārtot jūras zaķa ikrus un apviļāt tajā katru rollu.
Pasniedz ar sojas mērci un vasabi mārrutkiem.