Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Risoto ar Parmezānu

Sastāvdaļas
  • 600-800 ml vistas buljona
  • 200g rīsu Arborio
  • 100ml sausa baltvīna
  • 40g sviesta
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 100g Parmezāna
  • pētersīļi
  • 3 ēd.k.olīveļļas
  • sāls, pipari pēc garšas
Risoto ir rīsu pagatavošanas tehnoloģija, kas raksturīga vienīgi Itālijai. Rezultātā tiem jābūt uzbriedušiem, mīkstiem, bet tomēr nedaudz stingriem. Gatavu risoto pasniedz nekavējoties, to nemēdz uzsildīt vēlreiz.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot rīsus un apcept 3-4 min. (līdz sadzirdat tādu skaņu, it kā plīst stikls). Pievienot vīnu un maisot pavārīt 2-3 min. Pievienot apm. 1 gl. silta buljona un maisot sautēt. Kad masa sabiezē, pievienot vēl 1 gl. buljona. Tā turpināt, kamēr rīsi ir gatavi. Masai jāsanāk mazliet pašķidrai, jo tā vēl sabiezēs, kad uguns jau tiks izslēgts.
2
Noņemt no uguns un iemaisīt sviestu. Sieru sarīvēt, atstājot mazliet dekoram, un pievienot rīsiem. Pievienot sāli, piparus un smalki sakapātus pētersīļus.
3
Pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar siera plāksnītēm.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi