OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pupas & graudi
2023. gada 6. oktobrī, 21:28

Risoto ar Parmezānu

Risoto ir rīsu pagatavošanas tehnoloģija, kas raksturīga vienīgi Itālijai. Rezultātā tiem jābūt uzbriedušiem, mīkstiem, bet tomēr nedaudz stingriem. Gatavu risoto pasniedz nekavējoties, to nemēdz uzsildīt vēlreiz.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot rīsus un apcept 3-4 min. (līdz sadzirdat tādu skaņu, it kā plīst stikls). Pievienot vīnu un maisot pavārīt 2-3 min. Pievienot apm. 1 gl. silta buljona un maisot sautēt. Kad masa sabiezē, pievienot vēl 1 gl. buljona. Tā turpināt, kamēr rīsi ir gatavi. Masai jāsanāk mazliet pašķidrai, jo tā vēl sabiezēs, kad uguns jau tiks izslēgts.

2

Noņemt no uguns un iemaisīt sviestu. Sieru sarīvēt, atstājot mazliet dekoram, un pievienot rīsiem. Pievienot sāli, piparus un smalki sakapātus pētersīļus.

3

Pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar siera plāksnītēm.