OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pupas & graudi
2023. gada 8. oktobrī, 19:57

Laša zupa ar zaļo tēju

Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas. Šīs tējas īpašās garšas un īpašību dēļ to nereti izmanto arī dažādu ēdienu pagatavošanā. Pamēģiniet arī jūs!

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

Sojas mērci sajaukt ar citrona sulu un brūno cukuru un iemarinēt tajā laša steikus uz pāris stundām. Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept tajā laši no abām pusēm.

2

Zaļo tēju pārliet ar 1 gl. vāroša ūdens un ļaut ievilkties 7-10 min.

3

Dziļā zupas šķīvī ielikt rīsus, pa virsu uzlikt laša gabaliņu, pievienot pēc vēlmes vasabi vai sojas mērci un pārliet ar karstu zaļo tēju. Dekorēt ar jūras zālēm vai sagrieztu nori.

4

laperla-foto.livejournal.com