Pupas & graudi
2023. gada 27. septembrī, 20:30

Pelēko zirņu čauders

Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Pelēkos zirņus iemērkt uz nakti un nākamajā dienā izvārīt ar kūpinātām ribiņām. Buljonu nost neliet.

2

Sīpolu smalki sagriezt un apcept pannā ar smalki sakapātām ķiploku daiviņām. Pievienot zirņiem katlā, pārkaisīt ar sāli un pipariem, sarkaniem čili pipariem un kariju un vārīt visu kopā 20-30 min.

3

Kūpinātu sieru sarīvēt un sajaukt kopā ar miltiem. Katlā ar zirņiem pielikt sviestu un pieliet pienu. Pievienot arī siera maisījumu un vārīt tik ilgi, kamēr siers ir pilnībā izkusis.

4

Pasniedz ar lakto mērci, kas ir sajaukts kopā ar zaļumiem un ķiplokiem.