Pusi no bietēm kopā ar visu marinādi (sulu) un mārrutkiem sablenderē. Lasi pārliek plastikāta traukā, pa virsu uzlej marinādi un atstāj marinēties uz pāris stundām. Ja vēlies, tad iemarinēt lasi var arī iepriekšējā dienā - apsedz trauku ar vāku un novieto to ledusskapī.
Lasi uzcep sakarsētā pannā, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Atdzesē.
Bietes, ja nepieciešams, sagriež smalkāk. Marinētus gurķus sagriež tāpat kā bietes. Sīpolus sagriež plaņās daiviņās. Zaļumus sasmalcina. Visu sajauc ar rīsiem, pievieno mazliet olīveļļas, 1/2 tējk. mārrutku, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.
Pasniedz ar laša fileju un krējuma vai majonēzes mērci.