Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Čili ar pelēkiem zirņiem un rīsiem

Sastāvdaļas
  • 200g brūnie pilngraudu rīsi
  • 200g pelēkie zirņi
  • 250g svaigas sēnes
  • 400g konservēti sasmalcināti tomāti
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. kūpināta paprika
  • 1/2 tējk. čili pasta
  • 1 tējk. koriandrs
  • zaļumi pasniegšanai
  • eļļa
  • sāls,
Jaukākais šajā receptē ir iespēja variēt - pelēko zirņu vietā var pievienot pupiņas, sezonā izmantot meža sēnes, bet gaļēdāji var pievienot gaļu. Jebkurā variantā tas ir garšīgi, sātīgi un viegli. Izmēģini!

Pagatavošana 3 porcijas

1
Sīpolu un ķiplokus sagriež mazos kubiņos. Sēnes sagriež šķēlītēs. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un visu apcep. Tad pievieno pelēkos zirņus, konservētus tomātus ar visu sulu un sautē apm. 30 min. līdz zirņi ir gatavi. Ja ir nepieciešams, pievieno mazliet ūdeni. Pašās beigās pievieno čili pastu, garšvielas un sāli pēc garšas.
2
Rīsus novārīt sālsūdenī atbiltoši instrukcijai uz iepakojuma.
3
Rīsus pārlej ar čili mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi