Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Lēcu salāti ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 150g lēcas
  • 75g siers Fetaki
  • 5-6 asie pipari Lombardi
  • 1/2 sarkana paprika
  • 1/2 dzeltena paprika
  • 1 sarkans sīpols
  • 3 selerijas kāti
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. angļu sinepes
  • 1 ēd.k. etiķis
  • 1 lauru lapa
  • sāls, pipari
Lēcu (Latīņu valodā:Lens culinaris) izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Līdz ar to mēs nedrīkstam aizmirst par šo pākšaugu. Izmēģiniet šo salātu recepti un iespējams, lēcas jūsu ģimenē kļūs par iecienītu produktu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Lēcas iebērt katlā, pārliet ar 300ml ūdens, pievienot lauru lapu, pievienot sāli pēc garšas. Vārīt 25 min, līdz lēcas ir gatavs.
2
Papriku sagriež kubiņos. Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Selerijas sagriež šķēlēs. Olīveļļu sakuļ ar sinepēm un etiķi, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Lēcām pievieno papriku, seleriju, sīpolus, mērci un samaisa. Pa virsu kārto sadrupinātu sieru un asos piparus. Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi