Pupas & graudi
2017. gada 9. martā, 06:04

Lēcu salāti ar dārzeņiem

Lēcu (Latīņu valodā:Lens culinaris) izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Līdz ar to mēs nedrīkstam aizmirst par šo pākšaugu. Izmēģiniet šo salātu recepti un iespējams, lēcas jūsu ģimenē kļūs par iecienītu produktu.

Pagatavošana

15 min2 porcijas
1

Lēcas iebērt katlā, pārliet ar 300ml ūdens, pievienot lauru lapu, pievienot sāli pēc garšas. Vārīt 25 min, līdz lēcas ir gatavs.

2

Papriku sagriež kubiņos. Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Selerijas sagriež šķēlēs. Olīveļļu sakuļ ar sinepēm un etiķi, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

3

Lēcām pievieno papriku, seleriju, sīpolus, mērci un samaisa. Pa virsu kārto sadrupinātu sieru un asos piparus. Pasniedz uzreiz.