Pupas & graudi
2017. gada 21. februārī, 06:12

Miso humus

Ideju šai receptei aizguvām no mūsu vārda un amata brāļiem bonappetit.com. Mēs pievienojām vēl miso un jūras aļģes, kas padara šo humusu īpašu. Ja esat japāņu virtuves cienītājs, tad šis humus noteikti ies pie sirds. Izmēginiet!

Pagatavošana

10 min3 porcijas
1

Turku zirņus liek blenderī. Pievieno kādas 3-4 ēd.k. olīveļļas un sasmalcina. Tad pievieno miso pastu, jūras aļges, tahini pastu, citrona sulu, sasmalcinātus ķiplokus, vēl mazliet olīveļļu un sablenderē vēlreiz. Ja masa ir pārāk bieza, tad vēl pievieno vēl mazliet olīveļļas, bet ar 5-6 ēd.k. vajadzētu pietikt. Pēc garšas pievieno sāli.

2

Humusu pārliek bļodā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar sezama sekliņām un pasniedz ar turku maizi vai lavašu, pitu vai svaigiem dārzeņiem.