Brokoļus sadala ziedos, novāra sālsudenī apm. 5 min., ūdeni nolej un brokoļus noskalo ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanas procesu. Atdzesē. Brokoļus sadala smalkāk.
Grūbas novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, grūbas atdzesē.
Zivi notīra un sadala mazākos gabalos. Paipalu olas novāra, atdzesē, noloba un sagriež uz pusēm. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.
Pagatavo mērci. Olīveļļu sablendē ar anšoviem un citrona sulu. Pēc garšas pievieno sāli, svaigi maltus piparus un cukuru.
Lielā salātu traukā ieber grūbas, brokoļus, pievieno sīpolus, kūpinātu zivi, sasmalcinātus zaļumus un mērci. Apmaisa. Pa virsu kārto paipalu olas.