Pupas & graudi
2016. gada 14. novembrī, 06:00

Pērļu grūbu salāti ar kūpinātu asari

Baltās un stingrās gaļas dēļ, jūras asaris ir daudzu gardēžu iecienītas zivs. Piedāvājam jums pārbaudītu recepti, kā pagatavot šo patiesi gardo zivi.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Brokoļus sadala ziedos, novāra sālsudenī apm. 5 min., ūdeni nolej un brokoļus noskalo ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanas procesu. Atdzesē. Brokoļus sadala smalkāk.

2

Grūbas novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni nolej, grūbas atdzesē.

3

Zivi notīra un sadala mazākos gabalos. Paipalu olas novāra, atdzesē, noloba un sagriež uz pusēm. Sīpolu sagriež mazos kubiņos.

4

Pagatavo mērci. Olīveļļu sablendē ar anšoviem un citrona sulu. Pēc garšas pievieno sāli, svaigi maltus piparus un cukuru.

5

Lielā salātu traukā ieber grūbas, brokoļus, pievieno sīpolus, kūpinātu zivi, sasmalcinātus zaļumus un mērci. Apmaisa. Pa virsu kārto paipalu olas.