Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē

Sastāvdaļas
  • 400g cūkgalas karbonāde
  • 250g kuskuss
  • 200g saldēti zaļie zirnīši ar burkāniem (atlaidināt)
  • 250g turku/grieķu jogurts
  • 100g siers Feta
  • sauja olīvas bez kauliņiem
  • 2 svaigi gurķi
  • dilles
  • 1 tējk. kaltēts oregano
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Grieķijas nacionālā virtuve izceļas ar lielu ēdienu daudzveidību un tie ir īpaši populāri Eiropas valstīs. Šodien piedāvājam pārbaudītu recepti, kuru spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
2
Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem. Pannā uzkarsēt eļļu un cept apm. 15 min, līdz gaļa gatava. Gaļu pārlikt uz dēlīša un sagriezt škēlēs.
3
Pagatavot mērci. Gurķus sarīvēt uz dārzeņu rīves un sajaukt ar jogurtu, citrona sulu un smalki sakapātām dillēm. Pēc garšas pievienot sāli.
4
Kuskusu pārlikt servējamā traukā, pievienot zirnīšus ar burkāniem, sasmalcinātas dilles, samaisīt. Pa virsu kārto gaļu, olīvas un sieru. Pasniedz ar mērci.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi