Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kukurūzas pīrāgs ar lociņiem

Sastāvdaļas
  • 140g kukurūzas milti jeb polenta
  • 140g pilngraudu milti
  • 1 tējk. cepamais pulvers
  • 80g rīvēts Parmezāns
  • 2 olas
  • 400ml piens
  • 55g kausēts sviests
  • zaļie lociņi
  • 2 tējk. garšvielu sāls
  • pipari
  • Mērcei:
  • 200g krējums
  • 100g kefīrs
  • zaļie loki
  • sāls
No kukurūzas indiāņi mala miltus, no gatavām kukurūzas sēklām gatavoja alkoholiskos dzērienus, no tām, kas vēl nebija nogatavojušās spieda eļļu, bet mēs šoreiz gatavosim pīrāgu.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 190 grādiem. Formu ieziest ar eļļu.
2
Bļodā iesijāt abu veidu miltus, cepamo pulveri, pievienot pusi no rivētā siera, sāli un svaigi maltus piparus, apmaisīt. Olas uzputot ar pienu un sviestu un pievienot miltu maisījumam. Rūpīgi samaisīt. Lokus smalki sakapāt un arī iemaisīt mīklā.
3
Mīklu iepildīt formā, pārkaisīt ar atlikušo sieru un cept apm. 40 min.
4
Pagatavot mērci. Krējumu sajaukt ar kefīru, sagrieztiem zaļiem lokiem, pēc garšas pievienot sāli.
5
Pīrāgu pasniedz siltu, pārlejot ar mērci.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi