Pupas & graudi
2015. gada 4. augustā, 06:00

Kukurūzas pīrāgs ar lociņiem

No kukurūzas indiāņi mala miltus, no gatavām kukurūzas sēklām gatavoja alkoholiskos dzērienus, no tām, kas vēl nebija nogatavojušās spieda eļļu, bet mēs šoreiz gatavosim pīrāgu.

Pagatavošana

60 min
1

Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 190 grādiem. Formu ieziest ar eļļu.

2

Bļodā iesijāt abu veidu miltus, cepamo pulveri, pievienot pusi no rivētā siera, sāli un svaigi maltus piparus, apmaisīt. Olas uzputot ar pienu un sviestu un pievienot miltu maisījumam. Rūpīgi samaisīt. Lokus smalki sakapāt un arī iemaisīt mīklā.

3

Mīklu iepildīt formā, pārkaisīt ar atlikušo sieru un cept apm. 40 min.

4

Pagatavot mērci. Krējumu sajaukt ar kefīru, sagrieztiem zaļiem lokiem, pēc garšas pievienot sāli.

5

Pīrāgu pasniedz siltu, pārlejot ar mērci.