Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miežu salāti ar zaļajiem zirnīšiem

Sastāvdaļas
  • 1/2 gl miežu putraimi
  • 2 gl vistas buljons
  • 1gl zaļie zirnīši
  • piparmētras
  • 150g Fetaki siers
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
Miežus vērtē kā vērtīgu šķīstošo šķiedrvielu avotu, turklāt uztura speciālisti norāda, ka regulāri ēdot miežu putraimus, uzlabojas gremošanas trakta darbība, mazinās žultsakmeņu risks, pazeminās holesterīna līmenis asinīs un lēnāki kļūst aterosklerotiskie procesi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas buljonā novārīt miežu putraimus un atdzesēt.
Zirnīšus, ja tie ir saldēti atkausēt, un noblanšēt. Sieru sadrupināt.
Lielā bļodā sajaukt kopā miežus, zirnīšus, sieru. Pievienot piparmētras lapiņas, olīveļļu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
2
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi