OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pupas & graudi
2015. gada 10. martā, 20:11

Miežu salāti ar zaļajiem zirnīšiem

Miežus vērtē kā vērtīgu šķīstošo šķiedrvielu avotu, turklāt uztura speciālisti norāda, ka regulāri ēdot miežu putraimus, uzlabojas gremošanas trakta darbība, mazinās žultsakmeņu risks, pazeminās holesterīna līmenis asinīs un lēnāki kļūst aterosklerotiskie procesi.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Vistas buljonā novārīt miežu putraimus un atdzesēt.
Zirnīšus, ja tie ir saldēti atkausēt, un noblanšēt. Sieru sadrupināt.
Lielā bļodā sajaukt kopā miežus, zirnīšus, sieru. Pievienot piparmētras lapiņas, olīveļļu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

2

Pasniedz uzreiz.