
Baravikas attīra no zemes, noskalo un apžāvē. Baravikas sagriež smalkāk. Sīpolu un ķiploku smalki sagrie;z un apcep eļļā. Pievieno rīsus, garšvielas un apcep 1min, visu laiku maisot. Pievieno vīnu un iztvaicē. Pielej pāris kausus buljona, pievieno pusi no sēnēm un ļauj buljonam iesūkties nemaisot. Ik pa brīdim apmaisot pievieno buljonu un atlikušās sēnes. Kad viss šķidrums ir iesūcies, pievieno sviestu un rīvētu sieru, maisa vēl apm. 1 min, kamēr siers izkusis. Uguni izslēdz. Pašās beigās pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Pasniedz risoto pārkaisot ar Parmezānu. Pāris baravikas var sagriezt šķēlītēs un apcept, ar tām dekorējot risoto.