Pupas & graudi
2016. gada 18. jūlijā, 06:00

Risoto ar baravikām

Risoto pagatavošana pavāru vidū tiek uzskatīta par īstu meistardarbu, kurā jāiegulda daudz laika un tikai augstvērtīgi produkti. Un ar ko gatavosim risoto baraviku laikā?! ;)

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Baravikas attīra no zemes, noskalo un apžāvē. Baravikas sagriež smalkāk. Sīpolu un ķiploku smalki sagrie;z un apcep eļļā. Pievieno rīsus, garšvielas un apcep 1min, visu laiku maisot. Pievieno vīnu un iztvaicē. Pielej pāris kausus buljona, pievieno pusi no sēnēm un ļauj buljonam iesūkties nemaisot. Ik pa brīdim apmaisot pievieno buljonu un atlikušās sēnes. Kad viss šķidrums ir iesūcies, pievieno sviestu un rīvētu sieru, maisa vēl apm. 1 min, kamēr siers izkusis. Uguni izslēdz. Pašās beigās pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

2

Pasniedz risoto pārkaisot ar Parmezānu. Pāris baravikas var sagriezt šķēlītēs un apcept, ar tām dekorējot risoto.