Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Risoto ar baravikām

Sastāvdaļas
  • 300g arborio rīsi
  • 300g baravikas
  • 700ml vistas vai sēņu buljons
  • 100g rīvēts Parmezāns
  • 50ml baltvīns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. sviests
  • 1 ēd.k. sausas garšvielas (pētersīļi, selerijas, burkāni, pastinaki)
  • sāls, pipari
Risoto pagatavošana pavāru vidū tiek uzskatīta par īstu meistardarbu, kurā jāiegulda daudz laika un tikai augstvērtīgi produkti. Un ar ko gatavosim risoto baraviku laikā?! ;)

Pagatavošana 4 porcijas

1
Baravikas attīra no zemes, noskalo un apžāvē. Baravikas sagriež smalkāk. Sīpolu un ķiploku smalki sagrie;z un apcep eļļā. Pievieno rīsus, garšvielas un apcep 1min, visu laiku maisot. Pievieno vīnu un iztvaicē. Pielej pāris kausus buljona, pievieno pusi no sēnēm un ļauj buljonam iesūkties nemaisot. Ik pa brīdim apmaisot pievieno buljonu un atlikušās sēnes. Kad viss šķidrums ir iesūcies, pievieno sviestu un rīvētu sieru, maisa vēl apm. 1 min, kamēr siers izkusis. Uguni izslēdz. Pašās beigās pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Pasniedz risoto pārkaisot ar Parmezānu. Pāris baravikas var sagriezt šķēlītēs un apcept, ar tām dekorējot risoto.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi