Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lēcu virums ar Prošuto

Sastāvdaļas
  • 70g Prošuto
  • 400g konservēti tomāti savā sulā
  • 100g lēcas
  • čili pipari
  • karijs
  • kūpināta paprika
  • ūdens
  • turku jogurts pasniegšanai
Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) Lēcu izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Arheoloģiskie pierādījumi liecina, ka lēcas lietotas uzturā jau 13 000 gadus atpakaļ.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Prošuto sagriež smalkāk. Tomātus sasmalcina.
2
Katliņā ieber lēcas, pārlej ar ūdeni, pievieno pēc garšas sāli un vāra apm. 20 min, kamēr lēcas mīkstas. Pievieno konservētus tomātus ar visu sulu un garšvielas pēc garšas. Pavāra vēl 5 min un pievieno Prošuto. Uguni izslēdz un ļauj 5-10 min. ievilkties zem vāka.
3
Pasniedz ar turku jogurtu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi