Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Risoto ar bekonu un zaļiem zirnīšiem

Sastāvdaļas
  • 2 gl arborio rīsi
  • 1 gl saldēti zaļie zirnīši
  • 120g kūpināts bekons
  • 1 sīpols
  • 4 gl vistas buljons
  • 1 gl batvīns
  • 100g rīvēts Parmezāns
  • olīveļļa
  • sāls
Jums garšo risoto? Lieliski! Tad šī recepte neliks vilties. Lai gan ir cilvēki, kuri risoto uzskata par ziemas sezonai atbilstosi ēdienu, mēs apgalvojam, ka tā tas nav. Labs un garšigs ēdiens jābauda jebkurā gada laikā. Lai labi garšo!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu vai pannā uzkarsēt eļļu un apcept smalki sagrieztus sīpolus. Pievienot rīsus un nepārtraukti maisot pāris minūtes apcept. Pieliet baltvīnu un ļaut tam iztvaikot. Pievienot 1gl. buljona un ik pa brīdim apmaisot turpināt sautēt. Pakāpeniski pievienot atlikušo buljonu. Pašās beigās pievienot sagrieztu stremelītēs gaļu, zirnīšus un pusi no rīvēta siera. Apmaisīt, līdz siers izkusis. Izslēgt uguni.
2
Pasniedz pārkaisot ar Parmezānu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi