Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Risotto with grapefruit and cheese, selective focus

Risoto ar greipfrūtu

Sastāvdaļas
  • 1 sarkans greipfrūts
  • 1 šalotes sīpols
  • 1/2l vistas buljons
  • 1/4 gl ābolu sidrs
  • 1gl rīsi Arborio
  • 1/2 gl rīvēts Parmezāns
  • 1 ēd.k. sviests
  • sāls, pipari
Greipfrūtu dzimtene ir Centrālamerikas subtropi, taču lielais pieprasījums pēc šiem vērtīgajiem augļiem mudināja tos sākt audzēt arī citās zemēs – Grieķijā,Izraēlā,Spānijā. Taču pats auglis iecienīts visā pasaulē. Šoreiz padalīsimies ar diezgan interesantu recepti, kurā greipfrūts spēlē galveno lomu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Greipfrūtu kārtīgi nomazgāt. Sarīvēt uz smalkās rīves apm. 1 tējk. miziņas. Pārējo mizu nogriezt kopā ar balto daļu. Izgriezt 5-6 segmentus turot virs bļoodas, lai sula notek blodā. No pārējā tur pat bļodā izspiest sulu.
2
Sīpolu smalki sagriezt. Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot rīsus un cept vēl 2-3 min. Pieliet sidru un sautēt, kamēr šķidrums iztvaikojis. Turpināt sautēt, pakāpeniski pievienojot buljonu, kamēr rīsi gatavi un mazliet pašķidri. Pievienot greipfrūta segmentus kopā ar sulu un sieru atstājot mazliet dekoram. Ātri apmaisīt, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un izslēgt uguni. Atstāt uz minūtēm 5 ievilkties.
3
Pasniedz pārkaisot ar rīvētu Parmezānu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi