OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pupas & graudi
2013. gada 22. septembrī, 19:17

Siltie lēcu salāti

Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) ir ēdami pākšaugi. Arheoloģiskie pierādījumi liecina, ka lēcas lietotas uzturā jau 13 000 gadus atpakaļ. Lēcām ir ļoti augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais augstākais starp pākšaugiem un riekstiem. www.dienasdeva.lv

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sīpolu, šķiņķi un marinētus gurķus sagriezt nelielos kubiņos. Pannā uzkarsēt eļļu un apcpet tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot šķiņķi un cept, kamēr šķiņķis apcepies. Pievienot lēcas un cept vēl 4-5min. Pārlikt bļodā.

2

Jogurtu sajaukt ar sinepēm un pievienot salātiem, samaisīt. Pēc garšās pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Gatavus salātus pārkaisīt ar smalki sakapātiem zaļumiem un uzreiz pasniegt.