Pupiņu salāti ar dārzeņiem
Sastāvdaļas
- 200g grieķu/turku jogurts
- 200g vārītas pupiņas
- 200g svaigs gurķis
- 100g vārīts burkāns
- mārrutki
- sāls, svaigi malti pipari
Pākšaugi ir lielisks olbaltumu, B grupas vitamīnu un lecitīna avots. Tiek uzskatīts, ka zirņi un pupas var ļoti veiksmīgi aizstāt gaļu. Arī uztura speciālisti apgalvo, ka pākšaugus jācenšas uzturā lietot bieži un apjomīgi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vārītus burkānus un gurķus sagriezt kubiņos. Pievienot pupiņas, jogurtu, pēc garšas mārrutkus, sāli un svaigi maltus piparus, samaisīt.
2
Kārto salātu traukā, dekorē ar svaigiem dārzeniem vai zaļumiem.
3
Avots-Ņ.Masiļūne "Latviešu ēdieni"