Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diētiskais pīrāgs "Bez nosaukuma"

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 4 ēd.k. auzu klijas
  • 150g vājpiena biezpiens (ieteicams paciņās)
  • sāls
  • eļļa
  • Pildījumam:
  • 300g liellopu maltā gaļa
  • 1/2 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 5 ēd.k. tomātu pasta
  • eļļa
  • sāls
Radušies pāris jautājumi? Kāpēc diētiskais? Nu ļoti vienkārši! Izlasiet sastāvdaļas un ja šobrīd cenšaties atbrīvoties no liekajiem kg, šo var baudīt droši! Kāpēc "bez nosaukuma"? Tā reizēm gadās...

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 175 gr.

Pagatavot pildījumu. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Burkānu un papriku sagriezt mazos kubiņos. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Ja sāk degt, tad pieliet pāris ēamkarotes ūdens. Pievienot burkānus un papriku un sautēt vēl 5 min. Un atkal pēc nepieciešamības pievienot ūdeni. Pievienot malto gaļu un cept, līdz gaļa ir gatava. Pašās beigās pievienot tomātu pastu un pēc garšas sāli.
2
Olu dzeltenumus atdalīt no baltumiem. Atsevišķi uzputot olu dzeltenumus līdz tie kļūst gaiši, pievienot klijas un biezpienu. Vēlreiz uzputot. Olu baltumus uzputot ar sāli, līdz veidojas stingras putas. Mīklā uzmanīgi iecilāt baltumus. Silikona formu iesmērēt ar eļļu un ieliet mazliet vairāk par pusi mīklas. Cept cepeškrāsnī apm. 10 min. Formu izņemt un izlikt pildījumu. Pildījumu mazliet nopresēt, lai nav tik irdens. Pārliet ar atlikušo mīklu. Cept vēl 20-25 min. Cepeškrāsni izslēgt un paturēt pīrāgu 5 min jau izslēgtā cepeškrāsnī.
3
Pīrāgu pasniedz gan aukstu, gan siltu.
4
Autors - laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi