Raugu saberzt ar cukuru, pievienot miltus, eļļu, olu un sāli. Pakāpeniski pievienojot ūdeni iemīcīt elastīgu mīklu. Izveidot bumbu, ielikt bļodā, apsegt ar tīru dvielīti un nolikt siltā vietā lai uzrūgst. Kad mīkla palielināsies apjomā divreiz, to atspiež atpakaļ un vēlreiz ļauj uzcelties.
Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un miklu izrullēt. Izveidot taisntūri, sagriezt divās garenās lentēs. Uz lentes vienas malas visā garumā izklāt šķiņķi un pārkaisīt ar sarīvētu sieru, salocīt gareniski uz pusēm un malas mazliet saspiest kopā. To pašu atkārtot ar otru mīklas lenti. Iesmērēt ar olīveļļu mīklas sagataves no augšpuses. Katru sagatavi sagriezt kvadrātos - malas platumam jābūt mazliet mazākam par formas platumu.
Formu cepšanai ieeļļot. Katru kabatiņu liek formā stateniski ar kabatiņu uz augšu vienu klāt pie otras, lai ieeļļotā puse būtu pie neieeļļotās. Apsedz ar tīru dveilīti un atstāj uz 40-45 minūtēm vēlreiz uzrūgt.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 30-40 min. Maizes gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Pirms cepšanas virsmu var iesmērēt ar olas-piena maisījumu.
Avots - /Il pane a fisarmonica di Natalia Cattelani/laperla-foto.livejpurnal.com