Pīrādziņi ar malto gaļu
Sastāvdaļas
- kārtainā mīkla
- 300g maltās gaļas
- 1 liels sīpols
- pētersīļi
- sāls, pipari pēc garšas
- ola apsmērēšanai
Tie nav cīsiņi mīklā, nav arī speķa pīrādziņi. Tie ir tipiska Britu uzkoda, bez kuriem neiztiek nevienos svētkos.
Pagatavošana
1
Sīpolu smalki sagriezt.
Zaļumus smalki sakapāt.
Visu sajaukt kopā ar malto gaļu un pievienot
sāli un piparus pēc garšas.
2
Mīklu izrullēt,
sagriezt 15 cm platās loksnēs.
Pa vidu uzlikt malto gaļu un ietīt mīklā.
Šuvei jābūt apakšā. Ar asu nazi sagriezt
4-5 cm lielos gabalos un ar šķērēm augšpusē
krusteniski iegriezt caurumiņus.
Pa šiem caurumiņiem nāks laukā karstais gaiss
un gaļa tik ļoti nesarausies. Pīrādziņus
apsmērēt ar olu un cept iepriekš uzkarsētā
cepeškrāsnī apmēram 20 min.
3
Var pasniegt gan karstus, gan aukstus.
Ja izveidot rullīšus lielākus, tad var tādus pasniegt arī kā pamatēdienu, piemēram ar dārzeņiem.