foto: Shutterstock.com
Pīrāgi un pīrādziņi
2021. gada 9. decembrī, 14:00

Pīrādziņi ar malto gaļu

Tie nav cīsiņi mīklā, nav arī speķa pīrādziņi. Tie ir tipiska Britu uzkoda, bez kuriem neiztiek nevienos svētkos.

Pagatavošana

1

Sīpolu smalki sagriezt. Zaļumus smalki sakapāt. Visu sajaukt kopā ar malto gaļu un pievienot sāli un piparus pēc garšas.

2

Mīklu izrullēt, sagriezt 15 cm platās loksnēs. Pa vidu uzlikt malto gaļu un ietīt mīklā. Šuvei jābūt apakšā. Ar asu nazi sagriezt 4-5 cm lielos gabalos un ar šķērēm augšpusē krusteniski iegriezt caurumiņus. Pa šiem caurumiņiem nāks laukā karstais gaiss un gaļa tik ļoti nesarausies. Pīrādziņus apsmērēt ar olu un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 min.

3

Var pasniegt gan karstus, gan aukstus. Ja izveidot rullīšus lielākus, tad var tādus pasniegt arī kā pamatēdienu, piemēram ar dārzeņiem.