Ātrā torte ar tunci
Sastāvdaļas
- 1 ½ glāzes miltu
- 1 glāze kefīra
- 100 g rīvēta siera
- 2 sakapātas vārītas olas
- 1 svaiga ola
- 1 kārbiņa konservēta tunča
- 1 sakapāts sīpols
- 2 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
- 1 tējk. cepampulvera
- 1 tējk. garšvielu maisījuma, piemērota zivju ēdieniem
- sāls
Tunča vietā var ņemt arī citus zivju konservus – gan zivis, kas konservētas savā sulā, gan tās, kas eļļā. Sulu var izmantot visu, eļļu daļēji notecina, lai torte nesanāktu pārāk eļļaina.
Pagatavošana
1
Bļodā ieliec tunci ar visu šķidrumu un ar dakšiņu saspaidi.
2
Pannā sakarsē 1½ ēdk. eļļas, ieber sīpolus un apcep. Pievieno tuncim. Iemaisi arī vārītās olas un dilles, pieber sāli.
3
Citā bļodā sakul kefīru, olu, garšvielas un ½ tējk. sāls. Iemaisi miltus un cepampulveri, lai izveidojas mīkla bieza krējuma konsistencē.
4
Mīklu iepildi veidnē, kas ieziesta ar atlikušo eļļu. Liec virsū pildījumu. Pārkaisi ar rīvēto sieru.
5
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.