Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēņu empanadas

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 1 gl. olīveļļas
  • 1 gl. baltā vīna
  • 2 ēd.k. vīna etiķa
  • 1 tējk sāls
  • apm. 700g miltu
  • Pildījumam:
  • 300g šampinjonu vai jebkuras citas sēnes
  • 100g kūpināts šķiņķis
  • 100g ķirbis
  • rīvēts siers
  • eļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
  • olu dzeltenums un olu baltums atsevišķi apsmērēšanai
Spāņu empanadas ir pazīstamas ne tikai Galūsijā, kur ir viņu dzimtene, bet arī visā pasaulē. Interesanti viņi ir ar to, ka mīkla ļoti labi tur formu un no tās var cept ne tikai atsevišķus pīrādziņus, bet arī lielus greznus pīrāgus. Man tie drīzāk atgādina pildītus cepumus, nekā pīrādziņus, jo mīkla sanāk diezgan kraukšķīga.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uz darba virsmas izsijāt miltus un pakāpeniski pievienojot šķidrās sastāvdaļas iejaukt miklu. Miklai jābūt pietiekami elastīgai, bet tai pašā laikā ne pārāk šķidrai. Pēc nepieciešamības pievienot vēl miltus. Šai miklai nav vajadzīgs laiks lai "atpūstos", bet sanāk apmēram 15 min, kamēr gatavojam pildījumu.
2
Sēnes notīrīt no smiltīm un sagriezt. Ķirbi nomizot un sagriezt smalkāk. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķirbi līdz tas ir zeltaini-brūns. Pievienot sēnes un sagrieztu šķiņķi un cept visu kopā vēl min 5-7. Pievienot sieru, pārkaist ar sāli un pipariem pēc garšas.
3
Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt mīklu apm. 1 cm. biezu. Ar cepumu formiņas palīdzību izgriezt figūriņas. Manā gadījumā tās ir lapiņas. Uz vienu figūriņu liek pildījumu, malas apsmērē ar olu baltumu un apsedz ar otru figūriņu. Malas piespiež ar pirkstiem.
4
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, sakārto pīrādziņus un apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 30 min.

Avots - cuinera-catala.livejournal.com

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi