Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Pīrādziņi ar pesto un speķi

Sastāvdaļas
  • 450 g kārtainā mīkla
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g sīkos kubiņos sagriezts cauraudzis speķis
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 3-4 ēd.k. pesto mērces
  • 3 ēd.k. sarīvēts siers Parmezāns
Latviešiem pīrāgi ir kā tāds svinīguma apliecinošs elements. It īpaši laukos - kā kāds svinīgs pasākums, tā tiek kurināta plīts un cepti pīrāgi. Šī ir vēl viena fantastiski gardu pīrāgu pagatavošanas recepte.

Pagatavošana

1
Lapu mīklu atlaidina. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
2
Mīklu izrullē plānā plāksnē un sadala 3 daļās. Olu sakuļ ar mazliet ūdens un apziež mīklas plākšņu maliņas. Uz vienas plāksnītes kārto kubiņos sagriezto speķi un sīpolus. Mīklas plāksnīti stingri sarullē un sagriež apmēram 8mm biezās šķēlēs. Tās liek uz cepamās plātnes, kas pārklāta ar cepamo papīru.
3
Otru mīklas plāksnīti apziež ar pesto mērci un sarullē. Tad sagriež apmēram 5mm biezās šķēlēs un liek uz cepamās plātnes. Atlikušajai mīklas plāksnītei pārkaisa sarīvēto sieru. Sākot no šaurākās puses, sarullē. Veltni sagriež apmēram 5mm biezās šķēlēs un novieto uz cepamās plātnes. Cep cepeškrāsnī 12 minūtes.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi