Klasiskie biezpiena pončiki ar pūdercukuru 4
Sastāvdaļas
- 250 g pilnpiena biezpiena (9 %)
- 220 g kviešu miltu
- 80 g cukura
- 2 olas
- 1 tējk. malta kanēļa
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 1 tējk. dzeramās sodas
- šķipsniņa sāls
- pūdercukurs pārkaisīšanai
- eļļa vārīšanai (ap 400 ml)
Šo klasisko pončiku recepti pēc patikas var papildināt ar garšvielām, piemēram, ar maltu koriandru vai kardamonu.
Pagatavošana
1
Biezpienu ļoti rūpīgi sakul ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli, lai izveidojas viendabīga konsistence.
2
Pievieno olas un sāli un vēlreiz labi samaisi.
3
Miltus samaisi ar sodu, pakāpeniski iesijā biezpienā un samīci mīkstu mīklu.
4
Ar tējkaroti ņem mīklas porcijas un izveido bumbiņas valrieksta lielumā.
5
Ar putu karoti uzmanīgi pa porcijām liec verdošā eļļā tā, lai brīvi peld, un vienmērīgi apbrūnini no visām pusēm.
6
Liec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
7
Pārkaisi ar pūdercukuru.
4 komentāri