foto: Shutterstock
Pīrāgi un pīrādziņi
2022. gada 28. aprīlī, 12:00

Klasiskie biezpiena pončiki ar pūdercukuru

Šo klasisko pončiku recepti pēc patikas var papildināt ar garšvielām, piemēram, ar maltu koriandru vai kardamonu.

Pagatavošana

30 min
1

Biezpienu ļoti rūpīgi sakul ar cukuru, vaniļas cukuru un kanēli, lai izveidojas viendabīga konsistence.

2

Pievieno olas un sāli un vēlreiz labi samaisi.

3

Miltus samaisi ar sodu, pakāpeniski iesijā biezpienā un samīci mīkstu mīklu.

4

Ar tējkaroti ņem mīklas porcijas un izveido bumbiņas valrieksta lielumā.

5

Ar putu karoti uzmanīgi pa porcijām liec verdošā eļļā tā, lai brīvi peld, un vienmērīgi apbrūnini no visām pusēm.

6

Liec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.

7

Pārkaisi ar pūdercukuru.