foto: Shutterstock
Pīrāgi un pīrādziņi
2018. gada 17. decembrī, 20:13

Buljona pīrādziņu mīkla un pildījums

Kā izcept buljona pīrādziņus ar liellopa gaļas pildījumu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana

1

Miltus uzsijā uz mīklas dēļa un ar nazi iekapā sviestu.

2

Olas dzeltenumu viegli sakul ar sāli, citrona sulu un cepampulveri.

3

Miltu un sviesta maisījumā izveido iedobi. Ielej krējumu un sakulto olu.

4

Samīci mīklu, savel apaļu, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz pusstundu ieliec ledusskapī.

5

Mīklu izveltnē, ar cepumu vai citām veidnītēm izspied atbilstošas formas mīklas gabaliņus. Vidū uzliec pildījumu, aizloki ciet un apzied ar sakultu olu.

6

Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.

7

Pildījumu gatavo šādi: pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļu un mazliet pacep, lai vairs nav sarkana. Pieber sāli un piparus. Mazliet atdzesē un pildi pīrādziņos.