Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Buljona pīrādziņu mīkla un pildījums 1

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes miltu
  • 150 g sviesta
  • 100 g krējuma
  • 1 olas dzeltenums + 1 ola apziešanai
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 naža gals cepampulvera
  • sāls
  • Pildījumam
  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 1–2 ļoti smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
Kā izcept buljona pīrādziņus ar liellopa gaļas pildījumu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana

1
Miltus uzsijā uz mīklas dēļa un ar nazi iekapā sviestu.
2
Olas dzeltenumu viegli sakul ar sāli, citrona sulu un cepampulveri.
3
Miltu un sviesta maisījumā izveido iedobi. Ielej krējumu un sakulto olu.
4
Samīci mīklu, savel apaļu, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz pusstundu ieliec ledusskapī.
5
Mīklu izveltnē, ar cepumu vai citām veidnītēm izspied atbilstošas formas mīklas gabaliņus. Vidū uzliec pildījumu, aizloki ciet un apzied ar sakultu olu.
6
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.
7
Pildījumu gatavo šādi: pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļu un mazliet pacep, lai vairs nav sarkana. Pieber sāli un piparus. Mazliet atdzesē un pildi pīrādziņos.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi