Pīrāgi un pīrādziņi
2017. gada 28. jūlijā, 13:25

Alusmaize ar rozmarīnu

Nav nekā garšigāka par svaigu maizi. Un ja tā vēl ir pašu cepta, tad tā ir trīsreizes garšīgāka.

Pagatavošana

130 min8 porcijas
1

Lielā bļodā miltus sajauc ar raugu. Pāris romzarīna lapiņas smalki sakapā un arī pievieno miltiem. Alu istabas temperatūrā pievieno miltiem un samaisa. Tad pievieno pēc garšas sāli, olīveļļu un iemīca mīklu, līdz tā atlec no rokām. Bļodu apsedz ar tīru dvielīti un noliek siltā vietā uzcelties.

2

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Mīklu vēlreiz izmīca, pārliek uz paplātes un izveido kukulīti. Ar pirkstu iespiež caurumus, apsedz ar dvielīti un noliek uzcelties vēl uz pusstundu.

3

Kukulīti izdekorē ar rozmarīna zariņiem, pārkaisa ar lieliem sāls graudiem un cep cepeškrāsnī 220 grādos 20 min.

4

Jau gatavu maizi apsmērē ar olīveļļu un atdzesē.