Pīrāgi un pīrādziņi
2017. gada 30. jūnijā, 13:21

Alus maizītes ar sieru

Maize ir viens no senākajiem produktiem un to pagatavošanas receptes mēs saņemam no seņču seņčiem. No vecām pavārgrāmatām un no mutes mutē. Šoreiz padalīsimies ar īpaši gardu maizīšu pagatavošanas recepti, kurā galvenā sastāvdaļa ir alus!

Pagatavošana

105 min16 porcijas
1

Alu mazliet uzsilda līdz 40 grādiem uz izšķīdinā tajā raugu. Pievieno miltus, izkausētu sviestu un gašvielas, kārtīgi izmīca mīklu. Apsedz ar tīru dvielīti un astāj uz 1 stundu uzcelties.

2

Mīklu sadala 16 vienādās daļās. No katras daļas izveido plāceni, kuram pa vidu liek vienu siera bumbu un kārtīgi aizlipna ciet malas. Sagataves kārto uz cepešpannas, apsmērē ar eļļu, pēc vēlmes var pārkaisīt ar ķiploku pulveri vai sāls graudiņiem. Atstāj uz 15 minūtēm kamēr uzkarst cepeškrāsns vēlreiz uzcelties. Cep 15-20 minūtes 180 grādos līdz maizītes kļūst zeltaini-brūnas.

3

Maizītes var pasniegt gan siltas, gan atdzesētas. Klāt iesakām pasniegt alu.