Pīrāgi un pīrādziņi
2017. gada 30. jūnijā, 06:19

Uzkodu maizītes ar bekonu un marinētiem sīpoliem

Šādas uzkodu maizītes ir ātri un vienkārši pagatavojamas, turklāt, tās lieliski iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Pievienojiet recepti savai recepšu grāmatai! ;)

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Ūdeni mazliet uzsilda. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Tad pievieno pārējo ūdeni, sāli un eļļu. Iestrādā lielāko daļu miltus. Mīklu liek uz darba virsmas un iemaisa atlikušos miltus.

3

Mīklu sadala 4 vienādās daļās, izveido bumbas, uzklāj dvieli, kas apkaisīts ar miltiem un raudzē aptuveni 20 min. Katru bumbu izrullē, pārliek uz cepešpannas un uzliek pa virsu bekona šķēles un timiāna lapiņas.

4

Cep cepeškrāsnī apm. 15 min. maizītes izņem un atdzesē. Pasniedz ar marinētiem sīpoliem.