Uzkodu maizītes ar bekonu un marinētiem sīpoliem
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 1gl. kviešu milti
- 100ml ūdens
- 6g raugs
- 1 ēd.k. eļļa
- sāls
- Pildījumam:
- 12 bekona šķēles
- 300g piknika sīpoli marinādē
- timiāns
Šādas uzkodu maizītes ir ātri un vienkārši pagatavojamas, turklāt, tās lieliski iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Pievienojiet recepti savai recepšu grāmatai! ;)
Pagatavošana 4 porcijas
1
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
2
Gatavo mīklu. Ūdeni mazliet uzsilda. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Tad pievieno pārējo ūdeni, sāli un eļļu. Iestrādā lielāko daļu miltus. Mīklu liek uz darba virsmas un iemaisa atlikušos miltus.
3
Mīklu sadala 4 vienādās daļās, izveido bumbas, uzklāj dvieli, kas apkaisīts ar miltiem un raudzē aptuveni 20 min. Katru bumbu izrullē, pārliek uz cepešpannas un uzliek pa virsu bekona šķēles un timiāna lapiņas.
4
Cep cepeškrāsnī apm. 15 min. maizītes izņem un atdzesē. Pasniedz ar marinētiem sīpoliem.