Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Pusdienu pīrāgi ar desu un ceptu olu

Sastāvdaļas
  • 1 gl milti
  • 1/2 gl piens
  • 1 tējk. sausais raugs
  • 1 ēd.k. sviests
  • sāls, cukurs
  • Pildījumam
  • 6-8 olas
  • 200g salami (sagriezt šķēlēs)
  • 150g siers (Holandes, Čedara)
  • zaļumi (var būt kaltēti)
Nezinat ko pagatavot pusdienās? Izmēģiniet šo recepti un mēs esam droši, ka ik pa laikam jūsu virtuvē tiks veidoti īpašie pīrāgi. Lai labi garšo!

Pagatavošana 6 porcijas

1
Miltus izsijāt bļodā, pievienot sauso raugu, izkausētu sviestu, pa šķipsniņai sāli un cukuru, remdenu pienu. Mīklu kārtīgi izmīcīt, apsegt ar tīru dvielīti un novietot siltā vietā uz 1,5-2 st. , lai mīkla uzrūgst. Pa šo laiku mīkla palielināsies apjomā un to vajadzēs iemīcīt atpakaļ, apsegt ar tīru dvielīti un novietot rūgšanai vēl uz 40-45 min.
2
Mīklu vēlreiz izmīcīt un sadalīt 6-8 daļās. No katras daļas izveidot plāceni, kura vidū ieklāt desas šķēles un 2/3 siera. Pīrāgus atstāt uz 20 min. vēlreiz uzrūgt un jau uzrūgušu pīrāgu malas apmērēt ar sakultu olu. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apm. 30 min.
3
Uzcept olas - pa vienai olai katram pīrāgam.
4
5 min. pirms cepšanas beigām katram pīrāgam pa virsu uzlikt ceptu olu, pārkaisīt ar sieru un zaļumiem un cept vēl 5 min.
5
Olu var necept atsevišķi, bet 10-15 min. pirms cepšanas beigām iesist katrā pīrāgā pa olai un pārkaisīt ar sieru un zaļumiem, bet tad pastāv varbūtība, ka olas baltums iztecēs uz paplātes.
6
Pasniegt var gan siltus, gan atdzesētus.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi