foto: Shutterstock.com
Pīrāgi un pīrādziņi
2020. gada 5. decembrī, 10:00

Opīša pīrādziņi

Pīrāgi. Tie tiek cepti vai visos nozīmīgos svētkos. Arī pīrāgu receptes katrai saimniecei sava un pat vairākas. Esam pieraduši pie vārdu salikuma "Omes pīrāgi". Bet šī recepte (mazliet gan koriģēta ) nāk no Opīša.

Pagatavošana

1

Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis ( veidojās putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus. Visu kārtīgi sajauc un liek siltā vietiņā.

2

Malto gaļu apcep pannā un atdzesē. Pievieno sarīvētu sieru, jēlu olu, tomātu mērci, sasmalcinātu baziliku, sāli un piparus pēc garšas.

3

Veido pīrādziņus, apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī līdz pīrādziņi kļūst zeltaini brūni.