Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Margharita pizza with arugula and egg for breakfast, selective focus

Pica "Pavasara"

Sastāvdaļas
  • picas mīkla vienai picai
  • Mocarellas siera bumba (apm. 65g)
  • 50g saldēti zaļie zirnīši
  • 2 ēd.k. tomātu mērce ar kaltētiem tomātiem
  • 3 paipalu olas
  • rukola
Daudzi uzskata, ka šīsdienas picas prototips ir radies senajā Grieķijā. Racionālie grieķi sāka cept apaļas mīklas maizes ar garšvielām, tad tām pievienoja arī dažādus produktus, ko tiem sūtīja "dievi" no Hellas. Citi runājot par picas izcelsmi piemin Grieķiju, bet par picas Lielvalsti dēvē Itāliju. Lai kā arī būtu, pica ir lielisks ēdiens, kuru var veidot pēc sirds patikas. Šoreiz piedāvājam īpaši svaigas un pavasarīgas picas recepti.

Pagatavošana

1
Izveltnē apaļas picas pamatni aptuveni 24 cm diametrā un liek uz ietaukotas plāts. Pārziež ar tomātu mērci. Ar rokām saplūkā sieru mazos gabaliņos un sakārto uz picas pamatnes. Picu liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī uz minūtēm 10 līdz siers būs pakusis.
2
Picu parasti cep diezgan karstā krāsnī - 220-225 grādos, lai picas pamatne būtu kraukšķīga. Pēc 10 minūtēm picu izņem ārā, uzsit paipalu olas un pārkaisa ar zaļiem zirnīšiem un liek krāsnī vel uz minūtēm 5-7, kamēr olas būs sacepušās.
3
Pasniedz pārkaisot ar sāli un rukolu.

Pievienot komentāru

Picas