Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu pica

Sastāvdaļas
  • Picas mīkla
  • 150 g itāļu Taleggio siera (var izmantot arī brī vai kamembēru)
  • 2 vidēja izmēra kartupeļi, sagriezti plānās šķēlēs
  • 1 sīpols, sagriezts šķēlēs
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • Eļļa
Itālijā šāda tipa picas bez tomātiem sauc par “pizza bianco” jeb “baltajām picām”. Tās būs viegli saprast mūsu nācijai, kuriem garšo kartupeļi. Runājot par tiem, šai picai tie nepieciešami sagriezti plānās šķēlēs, tad pica ātrāk būs gatava un būs kraukšķīga.

Pagatavošana

1
Uzsildi cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tie kļūst mīksti. Tad pievieno ķiploku un pusi rozmarīna un pacep vēl 2 minūtes.
2
No picas mīklas izveido 30 x 40 cm lielu picas pamatni, ko liec uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārkaisi to ar sieru un apceptajiem sīpoliem. Pāri izklāj plāni sagrieztas kartupeļu šķēles. Pārkaisi ar atlikušo rozmarīnu.
3
Cep 20-25 minūtes līdz mīkla kļūst brūna un kartupeļi izcepušies.

Pievienot komentāru

Picas