OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pastas
2013. gada 3. martā, 20:34

Pasta ar sēņu mērci

Nevienam jau nav noslēpums, ka pastas dzimtene ir Itālija. Taču šis ēdiens jau sen ir iekarojis gardēžu sirdis (laikam pareizāk - vēderus) visā pasaulē un to pagatavošanas veidi katrā vietā kaut nedaudz, bet atšķiras. Piedāvājam vēl vienu mūsu platuma grādiem raksturīgu šī produkta pagatavošanas veidu.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Sēnes attīrīt no smiltīm un sagriezt. Sīpolu sagriezt nelielos kubiņos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un cept līdz šķidrums iztvaiko. Pievienot krējumu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un sautē 3-4 min.

2

Makaronus novāra atbilsoši instrukcijai uz iepakojuma. Makaronus notecina (atstājot mazliet ūdens mērcei) un ātri iecilā mērcē. Pēc nepieciešamības pievienot atstāto ūdeni, kurā vārījās makaroni.

3

Makaronus pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar garšaugu sieru.