Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasta ar sēņu mērci

Sastāvdaļas
  • 200g mājas makaroni ar kaltētiem sīpoliem
  • 100g svaigas sēnes
  • 100g skābs krējums
  • 1/2 sīpols
  • 1 ēd.k. sviests GĪ
  • sāls, svaigi malti pipari
  • siers ar garšaugiem pasniegšanai
Nevienam jau nav noslēpums, ka pastas dzimtene ir Itālija. Taču šis ēdiens jau sen ir iekarojis gardēžu sirdis (laikam pareizāk - vēderus) visā pasaulē un to pagatavošanas veidi katrā vietā kaut nedaudz, bet atšķiras. Piedāvājam vēl vienu mūsu platuma grādiem raksturīgu šī produkta pagatavošanas veidu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sēnes attīrīt no smiltīm un sagriezt. Sīpolu sagriezt nelielos kubiņos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un cept līdz šķidrums iztvaiko. Pievienot krējumu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un sautē 3-4 min.
2
Makaronus novāra atbilsoši instrukcijai uz iepakojuma. Makaronus notecina (atstājot mazliet ūdens mērcei) un ātri iecilā mērcē. Pēc nepieciešamības pievienot atstāto ūdeni, kurā vārījās makaroni.
3
Makaronus pasniedz nekavējoties, pārkaisot ar garšaugu sieru.

Pievienot komentāru

Pastas