Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pasta with tomato sauce and basil, selective focus

Spagetti ar tomātu mērci

Sastāvdaļas
  • 200g spageti
  • 400g tomāti savā sulā
  • 50g rīvēts Parmezāns
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k.olīveļļas
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējk.medus
  • 1 ēd.k. balzāmetiķis
  • 2 ēd.k. garšaugi ( oregano, pētersīļi, baziliks, timiāns)
  • sāls, svaigi malti pipari
Mērce būs garšīgāka, ja tā tiks gatavota no aromātiskiem svaigiem tomātiem. Ārpus tomātu sezonas laba alternatīva ir konservēti tomāti, kurus mēs šoreiz arī izvēlamies.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Spagetti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā un apcep uzkarsētā eļļā gaiši brūnus. Tomātus sasmalcina un kopā ar lauru lapu pievieno sīpoliem un ķiplokiem. Uzliek vāku un uz mazas uguns vāra 5 min, ik pa brīdim apmaisot. Noņem vāku un mazliet iztvaicē, lai mērce būtu biezāka. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus, medu, balzāmetiķi un sakapātus garšaugus. Uguni izslēdz un 5 min. visam ļauj ievilkties.
2
Spagetti pasneidz ar tomātu mērci un rīvētu parmezāna sieru.

Pievienot komentāru

Pastas