Pasta with tomato sauce and basil, selective focus
Pasta with tomato sauce and basil, selective focus
Pastas
2013. gada 10. februārī, 21:18

Spagetti ar tomātu mērci

Mērce būs garšīgāka, ja tā tiks gatavota no aromātiskiem svaigiem tomātiem. Ārpus tomātu sezonas laba alternatīva ir konservēti tomāti, kurus mēs šoreiz arī izvēlamies.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Spagetti novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā un apcep uzkarsētā eļļā gaiši brūnus. Tomātus sasmalcina un kopā ar lauru lapu pievieno sīpoliem un ķiplokiem. Uzliek vāku un uz mazas uguns vāra 5 min, ik pa brīdim apmaisot. Noņem vāku un mazliet iztvaicē, lai mērce būtu biezāka. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus, medu, balzāmetiķi un sakapātus garšaugus. Uguni izslēdz un 5 min. visam ļauj ievilkties.

2

Spagetti pasneidz ar tomātu mērci un rīvētu parmezāna sieru.